A A A

Ziua Ușilor Deschise în sediul secundar al Judecătoriei Soroca

30 Octombrie 2023 | 63

     În continuitatea desfășurării evenimentelor dedicate Zilei Juristului și marcării Zilei Europene a Justiției Civile, Judecătoria Soroca a organizat la 27.10.2023 în sediul secundar Florești “Ziua Ușilor Deschise”.

     La eveniment au participat elevi din clasa a XI-a “U” de la Liceul Teoretic “Ion Creangă”, care studiază disciplina opțională Educație pentru socializare juridică și care au fost interesați să afle mai multe informații despre instanța de judecată.

     În acest scop, vizitatorii au avut parte de o excursie prin sediul instanței, vizitând sălile de ședință, birourile unde își desfășoară activitatea angajații judecătoriei. Au fost informați cu privire la regulile de conduită în incinta instanței de judecată și despre structura organizatorică a instituției.

     În cadrul aceluiași eveniment, Președintele Judecătoriei a dat curs solicitării anterioare a administrației instituției de învățământ și a acordat suportul pentru desfășurarea simulării unui proces de judecată pe o cauză penală cu implicarea elevilor de la Liceul Teoretic “Ion Creangă”, fiecăruia atribuindu-i-se un rol procesual.

     Simularea s-a soldat cu succes și laude din partea tuturor celor prezenți, iar pentru inițiativa, implicarea și contribuția elevilor și cadrului didactic în promovarea culturii juridice, reprezentanții Judecătoriei Soroca au acordat diplome de apreciere, încurajându-i că continue cu asemenea idei.

 

     Secția generalizare, sistematizare, monitorizare

     a practicii judiciare și relații publice