A A A

Ziua Ușilor Deschise în sediul Central al Judecătoriei Soroca

24 Octombrie 2023 | 66

Comunicat informativ

     În contextul sărbătoririi Zilei Juristului și marcării la 25 octombrie a Zilei Europene a Justiției Civile, în sediul Central al Judecătoriei Soroca au avut loc măsuri de promovare a imaginii instanței de judecată.

     Astfel, la 19 octombrie 2023, instanța a organizat o vizită de studiu cu genericul “Cunoaște-ți instanța”, unde au participat elevii anului I, grupa 14, specialitatea “Jurisprudență” de la Colegiul “Mihai Eminescu” din Soroca.

     Iar la 23 octombrie 2023, sediul Central al Judecătoriei Soroca a fost vizitat de către elevii anului I și IV, specialitățile “Electrificarea agriculturii” și “Transport Auto” de la Colegiul Tehnic Agricol din Soroca.

     Evenimentele au avut ca scop familiarizarea elevilor cu activitatea instanței de judecată și cu specificul funcțiilor exercitate de către angajații judecătoriei.

     Elevii au avut parte de o excursie prin incinta instanței, au vizitat sălile de ședință, birourile unde își desfășoară activitatea personalul judecătoriei. Au participat la discuții cu specialiștii secției generalizare, sistematizare, monitorizare a practicii judiciare și relații publice, care i-au informat despre  regulile de conduită în incinta instanței și nemijlocit în sala de ședință, despre competența, rolul și structura Judecătoriei Soroca, dar și cu referire la principalele procese de lucru desfășurate de angajații instanței, cât și despre condițiile de accedere în profesiile juridice practicate în instanță.

     Întrunirea cu elevii a avut un caracter informativ pentru dezvoltarea culturii juridice. La final au fost provocați și la o testare a informațiilor aflate, descurcându-se cu ușurință, ce a demonstrat că vizita a fost productivă, iar vizitatorii au rămas impresionați și interesați să opteze în viitor pentru o profesie juridică.

 

 

     Secția generalizare, sistematizare, monitorizare

     a practicii judiciare și relații publice