A A A

Ziua Ușilor Deschise în sediul Central al Judecătoriei Soroca

19 Octombrie 2022 | 69

     La 18 octombrie 2022, în sediul Central al Judecătoriei Soroca a fost desfășurată “Ziua Ușilor Deschise”, fiind legată de sărbătorirea la 19 octombrie a Zilei Juristului și marcarea la 25 octombrie a Zilei Europene a Justiției Civile.

     Evenimentul a avut ca scop promovarea imaginii instanței de judecată, informarea publicului despre activitatea instanței de judecată, despre regulile de conduită în incinta instanței, modalitățile de obținere a informațiilor în contextul realizării dreptului cetățeanului la informare, totodată pentru a afla și care sunt preocupările, întrebările vizitatorilor vizavi de domeniul justiției.

     La eveniment au fost invitați elevi absolvenți din clasa a XII-a de la Liceul Teoretic “Petru Rareș” și de la Liceul Teoretic Constantin Stere”, pentru a-i familiariza cu activitatea instanței de judecată, specificul funcțiilor exercitate de angajații Judecătoriei, totodată pentru a-i orienta să aplice la o facultate în domeniul dreptului și să opteze în viitor pentru o profesie juridică.

     Elevii au avut parte de o excursie prin incinta instanței, vizitând sălile de ședință, birourile unde își desfășoară activitatea angajații judecătoriei. Au participat la discuții cu Președintele Judecătoriei Soroca – d-nul Vadim Belous și Șefa Secretariatului – d-na Ina Corețchii, având posibilitatea să adreseze întrebări, să primească sfaturi utile și recomandări.

     O parte din ei au avut ocazia să asiste la o ședință de judecată, iar o altă parte au participat la întâlnirea cu reprezentanții Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești veniți în vizită de lucru și care au îndemnat elevii să atragă atenție domeniul justiției ca unul din domeniile prioritare din stat.

     Întrunirea cu elevii a avut un caracter informativ pentru dezvoltarea culturii juridice. De aceea, au fost provocați și la o testare a informațiilor aflate în cadrul excursiei și s-au descurcat cu ușurință. În concluzie, scopul evenimentului a fost atins, iar vizitatorii au rămas impresionați.

 

 

„Ziua ușilor deschise” la Judecătoria din municipiul Soroca

Observatorul de Nord