A A A

Ziua Constituției

28 Iulie 2020 | 92

“Constituția – un privilegiu al tuturor.”

“Valeriu Butulescu)

În data de 29 iulie, Republica Moldova marchează Ziua Constituției - Legea supremă a societății și statului, adoptată în anul 1994.

Constituția reprezintă cartea de identitate a statului de drept, iar odată cu adoptarea acesteia Republica Moldova și-a definit mersul istoric având ca prioritate respectarea și garantarea drepturilor și libertăților omului, pluralismul politic, instituirea ordinii sociale, recunoașterea și realizarea justiției.

Importanța Constituției este incontestabilă într-o societate care aspiră la valori și principii democratice. Constituția Republicii Moldova, în calitatea sa de Lege Fundamentală încadrează normele democratice de conviețuire socială, stabilește limitele puterii în stat și asigură buna funcționare a societății.

Venim cu îndemnul ca cetățenii să onoreze Constituția și să o privească ca un scut de nădejde întru protecția și realizarea drepturilor lor!

În contextul sărbătoririi Zilei Constituției, Judecătoria Soroca urează tuturor cetățenilor pace, armonie și bună înțelegere, iar spiritul civic să-i însoțească în tot ceea ce fac!

Cu deosebită considerațiune ne exprimăm recunoștința față de Curtea Constituțională pentru donația făcută cu prilejul Zilei Constituției!