A A A

O nouă generație de practicanți

15 Mai 2024 | 64

     La 14.05.2024, în sediul central al Judecătoriei Soroca au început stagiul de practică 14 studenți, care își fac studiile la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca, specialitatea Jurisprudență, calificare Grefier, anul II.

     Colaborarea între Judecătoria Soroca și instituțiile de învățământ reprezintă un fundament pentru formarea și dezvoltarea unei generații de profesioniști competenți și calificați.

     Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca a solicitat suportul în vederea organizării și desfășurării stagiului de practică în instanță care a fost acceptat pentru perioada din 14.05.2024 până la 24.05.2024.

     Elevii au fost informați despre structura organizatorică a instanței, competența și regulile de conduită în incintă, implicându-se din prima zi în activitatea judiciară.

     Președintele interimar al Judecătoriei Soroca, Vadim Belous, a evidențiat importanța practicii, deoarece aceasta contribuie la formarea profesională în domeniul dreptului și i-a încurajat să fie cât mai activi în adresarea întrebărilor pentru satisfacerea curiozității.

     Colaborarea dată este importantă în pregătirea viitorilor specialiști și reflectă angajamentul Judecătoriei Soroca pentru educația și dezvoltarea viitorilor juriști.