A A A

Elevii Colegiului „Mihai Eminescu” din Soroca în program de practică

26 Ianuarie 2024 | 112

     La 25 ianuarie 2024, sediul Central al Judecătoriei Soroca a fost vizitat de 27 de elevi, care își fac studiile la specialitatea jurisprudență, calificare grefier, anul III la Colegiul „Mihai Eminescu” din Soroca.

     Construind poduri între Educație și Practică, evenimentul marchează continuitatea colaborării între Judecătoria Soroca și Colegiul ,,Mihai Eminescu” , în beneficiul educației juridice a elevilor. Această inițiativă are scopul de a oferi tinerilor aspiranți la carieră juridică oportunitatea de a-și aplica cunoștințele teoretice într-un mediu real și interactiv. Pentru o durată de 15 săptămâni elevii vor avea șansa de a colabora cu profesioniști din domeniul juridic, de a observa și de a asimila procesele de lucru în instanța de judecată.

     Președintele interimar al Judecătoriei Soroca, Vadim Belous a petrecut o întâlnire constructivă cu viitorii grefieri pentru a îi îndruma și a le explica rolul practicii în viitorul său profesional, dacă vor depune străduință. La fel, a menționat că stagiul de practică va include și sesiuni regulate de feedback, în care elevii vor avea ocazia să discute cu mentorii întrebările apărute pe parcurs.

     Din prima zi, elevii au fost informați despre regulile de bază ale comportamentului în incinta instanței, structura organizatorică. Au semnat o declarație prin care și-au asumat răspunderea pentru respectarea datelor cu caracter personal și confidențial. Ulterior, au fost repartizați în grupuri sub îndrumarea și supervizarea judecătorilor și a completelor.

     Judecătoria Soroca salută acest parteneriat ca pe o modalitate eficientă de a contribui la formarea viitoarelor generații de specialiști în drept. Această experiență le va oferi practicanților o perspectivă amplă asupra funcționării sistemului judiciar și le va dezvolta abilități practice.

     Judecătoria Soroca își exprimă angajamentul de a continua să sprijine astfel de inițiative, ce promovează educația de calitate și reprezintă legătura dintre mediul legal și cel academic.  

 

Secția generalizare, sistematizare, monitorizare
a practicii judiciare și relații publice