A A A

Comunicat - Studenții la practică

06 Iunie 2023 | 83

Comunicat – Studenții la practică


     La 05.06.2023, în sediul Central al Judecătoriei Soroca au venit în vizită 19 studenți din anul II de la Colegiul „Mihai Eminescu” din mun.Soroca (specialitatea Jurisprudență, calificarea Grefier).
     Mizând pe colaborarea tradițională, administrația Colegiului a solicitat anterior Președintelui Judecătoriei Soroca suportul în vederea organizării desfășurării de către studenți a stagiului de practică în instanță timp de două săptămâni.  
      Viitorii grefieri au pășit pentru prima dată pragul unei instanțe judecătorești, de aceea au beneficiat mai întâi de o excursie în sediul Central al Judecătoriei, urmată de o discuție informativă cu reprezentanții administrației, unde au aflat despre regulile de conduită și despre structura organizatorică a instituției.
      În cadrul vizitei, studenții au participat la o întrunire cu Președintele Judecătoriei, unde au discutat despre modalitatea efectuării stagiului de practică, aspectele importante la care urmează să atragă atenție pe parcurs.
     Ulterior, studenții au fost repartizați în echipele lângă care vor efectua nemijlocit stagiul de practică, rămânând impresionați de oportunitatea de a îmbina cunoștințele teoretice cu activitatea practică, care este esențială pentru însușirea viitoarei profesii.