A A A

Comunicat informativ cu studenții

06 Octombrie 2021 | 34

Comunicat informativ

 

În luna septembrie 2021 Judecătoria Soroca a găzduit un grup de studenți din anul III (specialitatea jurisprudență, calificarea grefier) de la Colegiul „Mihai Eminescu” din mun.Soroca, care au vizitat pentru prima dată instituția.

Studenții au fost familiarizați cu clădirea instanței de judecată, sălile de judecată, serviciile existente în judecătorie.

În timpul vizitei, studenții au fost îndrumați de Șeful secretariatului – Ina Corețchii, care le-a prezentat instanța și le-a comunicat despre aspectele organizatorice, regulile de conduită în instanța de judecată și nemijlocit în sala de ședință. La fel, au fost inițiați cum să acceseze pagina web a instituției pentru  diverse informații despre dosarele aflate pe rol sau despre soarta cererilor depuse în instanță.

În cadrul întâlnirii studenții au participat la discuție și cu Președintele Judecătoriei Soroca – d-nul Vadim Belous, care i-a motivat și încurajat în alegerea viitoarei profesii, accentuând despre rolul grefierului, sarcinile și provocările funcției respective. Totodată, le-a comunicat, că Judecătoria Soroca este deschisă la viitoare colaborări și chiar angajări din rândul absolvenților Colegiului.

Studenții au rămas impresionați și s-au arătat dornici de cunoașterea mai multor momente din activitatea practică a instanței de judecată, pentru că din cauza situației pandemice ei sunt în imposibilitate de a desfășura stagiul de practică prevăzut de curriculum.