A A A

Comunicat informativ „Prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor”

18 Decembrie 2020 | 32

    În contextul marcării Zilei internaționale pentru eliminarea violenței împotriva femeilor și alăturarea la campania de „16 Zile de Activism Împotriva Violenței în Bază de Gen”, Judecătoria Soroca a dat curs invitației Centrului de Resurse pentru Tineret Dacia și a participat la data de 16.12.2020 la masa rotundă cu tematica „Prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor”.

    În cadrul evenimentului au participat reprezentanți ai Institutului pentru Familie și Inițiative Sociale,  delegați ai autorităților publice locale, reprezentanți ai Penitenciarului nr.6, societatea civilă din cadrul mun. Soroca. Scopul dialogului între participanți a constat în elucidarea problemei sociale de violență împotriva femeilor și totodată elaborarea unui plan de acțiuni cu actorii prezenți întru prevenirea, depistarea și combaterea violenței de gen. Reprezentanții instituțiilor participante au reflectat despre violența împotriva femeilor din perspectiva domeniului lor de activitate, dar și rolul pe care îl au în lupta cu acest fenomen dureros și grav dominant în societatea noastră.

   Cu această ocazie, Judecătoria Soroca prin intermediul șefului Serviciului sistematizare, generalizare, monitorizare a practicii judiciare și relații cu publicul a prezentat un discurs cu referire la conceptul de violență în familie ca infracțiune și contravenție, competenta instanței de judecată în examinarea cazurilor de violență în familie, practica judecătorească din acest domeniu, dar și date statistice privind activitatea instanței în aspectul judecării cazurilor de violență în familie, în special împotriva femeilor.

   La finalul întâlnirii, participanții au exprimat deschidere pentru crearea de parteneriate în ce privește prevenirea și contracararea violenței împotriva femeilor.