A A A

ATELIER DE LUCRU PENTRU COMUNICATORII DIN SISTEMUL JUDECĂTORESC

05 Aprilie 2016 | 5

Miercuri, 23 martie 2016, în incinta Curţii de Apel Bălţi a avut loc atelierul de lucru pentru responsabilii de relaţii  publice şi comunicare  din cadrul instanţelor de judecată.  Această activitate a avut drept scop  continuarea eforturilor de fortificare a capacităţilor de comunicare ca urmare a aprobării Strategiei de Cominicare şi Relaţii Publice, elaborată în cadrul Programului USAID de Consolidare a instituţiilor Statului de Drept.

La eveniment au participat Victor Micu, Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Carmen Muşat,  expert principal în comunicare ATRECO, Alexandru Gheorghieş,  Preşedintele Curţii de Apel Bălţi, Eduard Ababii,  Vicepreşedintele Curţii de Apel Bălţi, preşedinţi ai unor instanţe judecătoreşti, judecători din cadrul Curţii de Apel Bălţi, precum şi persoanele responsabile de relaţiile cu publicul şi mass media din raza de circumscripție nord.

În cadrul acestui atelier au fost vizate modalităţile  de lucru în efortul  de promovare a imaginii sistemului justiţiei  în general şi a CSM  în particular. De asemenea  s-au abordat şi temele ce ţin de  schimbul de experientă şi de bune practici ale instanţelor judecătoreşti în comunicarea proactivă, stabilirea unei relaţii de colaborare cu presa, rolul purtătorului de cuvînt şi al jurnaliştilor, accesul şi modul de participare a presei în cadrul şedinţelor de judecată.

Totodată, au fost abordate mai multe aspecte ce ţin de comunicarea cu mass media şi au prezentat interes pentru participanţi:

-         rolul presei în societate;

-         relaţia cu jurnaliştii;

-         rolul purtătorului de cuvînt;

-         ghidul de bune practici pentru cooperarea între instanţe şi mass media;

-         procedeele şi formulările-tip pentru ieşirile din situaţiile-tip.

 

      Atelierul de lucru s-a desfăşurat  cu suportul CSM şi sprijinul Proiectului UE „Sporirea eficienţei, responsabilităţii şi transparenţei instanţelor judecătoreşti din Republica Moldova”.

 

 

Serviciul sistematizare şi generalizare

a practicii judiciare, relaţii cu publicul şi mass-media