A A A

Reprezentanții Consiliul Superior al Magistraturii la Judecătoria Soroca

08 April 2024 | 66

     La 05.04.2024, sediile Central și secundar Florești ale Judecătoriei Soroca au fost vizitate de către membrii Consiliului Superior al Magistraturii, D-nul Ion Guzun, D-nele Aliona Miron și Ioana Chironeț.

     Scopul vizitei de lucru a fost axat pe discuțiile publice ale personalului cu reprezentanții CSM și prezentarea rezultatelor activității instanței în anul 2023.

     Raportul cu privire la activitatea Judecătoriei Soroca a fost plasat pe Portalul Național al Instanțelor de Judecată, pagina web a instanței, la compartimentul „Transparență”, sub-domeniul „Planuri și Rapoarte”.

     Acesta a fost prezentat și în cadrul ședinței, reliefând mai multe capitole precum: structura și managementul instanței, transparența și accesul la justiție, indicatorii de performanță cu date statistice din Programul Integrat de Gestionare а Dosarelor în mod comparativ pentru anii 2022-2023, activitatea secretariatului, problematici și priorități.

     În timpul întrunirii în sediile Florești și Soroca, membrii CSM au fost interesați să afle provocările întâmpinate de judecători în realizarea înfăptuirii actului de justiție, la fel au participat la discuții cu angajații secretariatului, identificând principalele problematici ale instituției. Concomitent s-au abordat chestiuni privind accesibilitatea instanței, infrastructura, fluctuația personalului, comunicarea internă și îmbunătățirea performanței Judecătoriei Soroca.

     Președintele interimar al Judecătoriei Soroca, Vadim Belous a făcut câte o excursie ghidată în ambele sedii, prezentând sălile de judecată și subdiviziunile secretariatului.

     Vizita membrilor Consiliului Superior al Magistraturii demonstrează angajamentul continuu de a asigura o administrare a justiției transparentă, eficientă și imparțială pe teritoriul Republicii Moldova.

     Dialogul constructiv între Judecătoria Soroca și autoritățile de control sunt esențiale pentru a îmbunătăți managementul performanței și sistemului judiciar, astfel instanța își reconfirmă determinarea sa de a respecta standardele necesare, având în vedere interesul comun pentru întărirea sistemului de drept.

 

Ex: Secția generalizare, sistematizare, monitorizare a practicii judiciare și relații publice